Vanliga frågor & svar

Vad betyder one size-storlekar?

One size betyder att våra kläder tillverkas i en storlek som har ett större storleksspann, t ex ett plagg kan passa storlekarna 36-42.

One size betyder alltså inte att plagget passar alla storlekar på marknaden. Vissa one size-storlekar kan dessutom vara större eller mindre än 36-42. Detta anges i produkttexten.

Vad betyder ordet ”stentvättat”?

När vi anger att plagget är stentvättat betyder det att vi har tvättat det så det har fått en ”vintagelook” – en använd, sliten look.

Rent praktiskt har vi färgat plagget först. Därefter avfärgat det delvis i ytterligare en tvätt.

Krymper era kläder?

Generellt är tyget i våra kläder tvättat minst två gånger. Det betyder att det är färdigkrympt om man följer tvättråden som står i plagget.

Om du tvättar ditt plagg för varmt (gäller främst viskos, tencel, ull, stickat) finns det risk att det krymper, det är tyvärr inte fog för reklamation om man tvättar plaggen utanför tvättråden. Det är dessutom bättre att tvätta plaggen i en svalare temperatur, då håller dem färgen längre.

Linneplagg kan med fördel tvättas i 40-60 grader. Samma med bomull. Viskos max 40 grader. Stickat i 30 grader i ullprogram för att hålla formen.

Hur får jag reda på måtten på era kläder?

Du hittar måtten under varje artikel.