Veckans profil:

Namn: Lisa Carlsson
Roll i företaget: Art Director (AD)
Ålder: 28år 
Familj: Ja! Sambon Abbe och våra två hundar Mimmi och Saga!
Husdjur: Storpudeln Mimmi snart 6 år och Borradoren Saga 4 år. 

Hej Lisa!

Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Tja, vart ska man börja? Jag älskar människor, har alltid gjort vilket givetvis har fört mig till servicebranschen.
Jag började jobba inom restaurang redan som 14åring i min hemstad Varberg, därefter har jag jobbat på restauranger i Melbourne, London och Stockholm. Det var när jag bodde i Stockholm som mitt intresse för mode väcktes till liv och jag började studera modevetenskap.
Intresset för det bästa vinet till förrätten ersattes med bästa passform på råjeansen och den perfekta T-shirten i borstad bomull. Utöver mina modevetenskapliga studier är jag utbildad yogalärare och humanekolog och brinner för att hjälpa både planeten och människor.

Min estetiska ådra har jag från min mamma som är konstnär och min pappa som både dansat och varit musiker. Efter att jag avslutat min utbildning i Humanekologi vid Lunds universitet började jag jobba heltid på Reunion.
Först extraknäckte jag i butiken och plåtade produkter tillsammans med Jossan, vår E-commerce manager som ni läste om förra veckan, och sedan byggdes det på med nyhetsbrev webbshop, liveshopping, grafisk profil, och modellfotografering. Jättekul!  

 
Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Jag precis som alla andra i Reunion crew har egentligen ingen typisk dag som ni redan vet vid dethär laget. Varje dag ser annorlunda ut för oss beroende på vad vi har för planerade utskick, fotograferingar, liveshopping, modevisningar med mera. MEN jag kommer allt som oftast till kontoret på Tessins väg 9 kl 09 mån-fre efter en långsam promenad genom parken med hundarna, en vana jag vägrar tumma på hur dagen än ser ut.
Därefter brukar vi starta dagen med ett morgonmöte där vi planerar för dagen/veckan. Sedan är det nästan alltid jag som blir kaffesugen först och förser teamet med morgonkaffet.
Sedan kan det vara en plåtning på gång, inleverans av produkter, utskick av nyhetsbrev eller något annat kul som jag ägnar mig åt under dagen. Att bara kalla jobbet mångfasetterad skulle vara en underdrift, vi har alltid roliga nya projekt som väntar runt hörnet, under mattan och i fikarummet!

 

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Jag gillar främst människorna jag jobbar med och träffar varje dag samt dagarna då vi är ute och fotograferar på andra locations så som dahliaframen eller på gården.
Jag får supermycket energi av att vara i butiken och träffa kunderna och prata. Sen är det väl ingen överraskning att jag älskar när Maria varit Italien och kommer hem med nyheter?
Känns roligt att jobba på ett familjeföretag där alla känner alla och där vi är superflexibla för förändring. 

 
Hur beskriver du företagets kultur och arbetsmiljö?

Reunion kan nog utifrån uppfattas som ett storföretag med allt vi tar oss för men jag älskar den familjära känslan. Vi skrattar väldigt mycket på kontoret. Abbe som är vår närmsta chef
(och min sambo) i Malmö och Maria ser alltid till att vi jobbar mot våra personliga och företagsmål på ett kul sätt.
Vi har alltid minst två hundar på kontoret och det finns ALLTID kaffe och godricka till personalen! Definitivt en av mina bästa arbetsplatser någonsin! 

 
Vilka är dina intressen utanför jobbet?

Yogan är mitt största intresse, jag är som sagt utbilda yogalärare i vinyasa och håller just nu på att utbilda mig inom ashtanga som är lite mer fysiskt utmanande. Utöver det älskar jag långa middagar, promenader, kallbad, att dansa med abbe i köket och laga mat, måla och pilla med växter. Fick en notis från Spotify på min årssammanfattning att jag är en av dem 2% på Spotify som lyssna mest haha.. har ALLTID musik eller podcasts på om jag inte lyssnar på en ljudbok. 

 
Vilken är din favoritmat?
 
Vad som helst som är mexikanskt! Gärna med massa grön salsa på! Har ni provat det? JÄTTEGOTT! Men överlag är väl ändå alltid SÅSEN det viktigaste? Inget är väl gott utan sås… 

 

Vad är det mest minnesvärda du upplevt i livet?

Något av det roligaste och läskigaste jag gjort var när jag flyttade själv till London som 21åring.
I början var det hemskt, ångestfyllt och ensamt men så långsamt lade sig bitarna på plats. Jag fick jobb på en super restaurang mitt i smeten och efter att ha luffat runt på olika hostel i två månader flyttade jag till ett kollektiv med fantastiska tjejer som alla hade brutit sig loss från sin egen tillvaro för att leva Londonlivet.
Själva kärnan i upplevelsen går väl kortfattat tilllbaka till att VÅGA VÅGA även om det känns läskigt nu och kanske kommer vara det ett tag framöver. Universum har ett väldigt särskilt och fint sätt att räta upp saker och ting även när det verkar som om allt gått åt pipsvängen och inte alls blev som man tänkt sig.

Oftast så blir den nya vägen, trotts att den är krokigare, snårigare och längre, långt mycket bättre än den man själv stakat ut. 

Se alla intervjuer här