Gå vidare till innehåll

MIN GRIND MED RÖDA SIDENBAND

En grind. En grind lagad med röda sidenband. En grind som symboliserar mitt livs största hållbara kärlek (förutom mina barn såklart); livet på Österlen..Hur livet ändå blev. Hur jag lockades...

En grind. En grind lagad med röda sidenband. En grind som symboliserar mitt livs största hållbara kärlek (förutom mina barn såklart); livet på Österlen.
.
Hur livet ändå blev. Hur jag lockades hit för 22 år sedan av min stora kärlek och hur inte så värst imponerad jag var dom första åren. Men på något sätt nästlade sig livet i denna mystiska landsända in i mina ådror. Samtalen var många kring vårt stora tobaksfabriksbord i köket med kvinnor och män som hankade sig fram med många olika jobb för att kunna stanna kvar på platsen. Dansare, konstnärer, författare, uppfinnare, äppelodlare, radiomakare, skådisar, sångerskor, arkitekter. Så många spännande livsöden. Så fina samtal. Jag blev nyfiken. Vad är det med denna platsen som gör detta med människor som haft sin karriär i New York, London, Paris, Stockholm, Köpenhamn, Wien…


.
Nu har jag själv blivit en del av dessa livsöden. Nu har jag själv något att berätta runt nästa stora tobaksbord någon sen kväll med brasan sprakande och med händerna kring ett alltför dyrt vin som vi tillsammans beslutat korka upp…men What the heck…livet är nu. Vi firar!


.
Jag har drivit mitt tivoli, min cirkus i många många år på flera platser i denna mytomspunna trakt. Kärlekar har kommit och gått (och ett och annat misstag har blivit vänligt men bestämt utlyft…🤭) Ingen har hittills förstått att livet på Österlen handlar så väldigt mycket om att jobba hårt, hjälpas åt att bära in ved och tända brasan, ordna maten för dagen, laga grinden med sidenband och sen viktigast av allt - prata med varandra och kramas i oändlighet. Det ena hör ihop med det andra. Allt tillsammans blir balans. Österlen måste man förtjäna.

.
Min grind med röda sidenband är min hyllning till alla kvinnor och män som gör Österlen till den plats som alla längtar till och ingen vill lämna.
.
Tisdagskärlek m. ♥️

Varukorg

Din varukorg är tom

Börja shoppa

Välj alternativ