Gå vidare till innehåll

KALLA MÄSSHALLAR, STÖK & VASSA LJUD

Har du somnat? Frågade hon. Sen skrattade vi i flera minuter! Jag unnade mig en tvåtimmars thaimassage efter att jag blivit färdig med mässmontern här i Stockholm. Mässlivet är inte...

Har du somnat? Frågade hon. Sen skrattade vi i flera minuter!

Jag unnade mig en tvåtimmars thaimassage efter att jag blivit färdig med mässmontern här i Stockholm. Mässlivet är inte en dans på rosor. Jag vet inte i vilken ordning vi är med men det måste i alla fall vara minst den 30:e Formexmässan för oss. Kalla mässhallar, stök och vassa ljud. Någon tjuvröker, någon har en ”unik” musiksmak… någon glor surt hahaha och någon är där för första gången och är extremt pigg och glad och går runt och presenterar sig för sina montergrannar. Det finns alla slag. Efter att ha tillbringat två dagar med bygg och målning och spikande och klistrande och funderande och kreerande. Då behöver man mat och massage. Punkt slut. Och där fanns den, massagen jag längtat efter, mitt emot mitt hotell (hotell Hellsten).

Varför vi skrattade? För att hon bokstavligen höll på att trycka sönder mig i två timmar. Jag är tålig. Väldigt tålig. Men när det går över gränsen för att man riskerar att kräkas, då mumlar jag försiktigt. Och då sa hon bara… lite lite till… och så fortsatte det i två timmar. Skrattet var förlösande och gav en jäkla power. Shit, jag kände mig plötsligt skitstark!

Mässa. Igen. Mässorna krymper. Och dom krymper drastiskt. Och alla som ställer ut säger varje gång, detta blir vår sista mässa. Här är ju inget folk. Och nästa gång kommer vissa men inte andra.

Jag tänker att om man vill marknadsföra sitt företag, sitt varumärke, så behöver man synas. Tiderna är över då man tog ordrar för miljoner på mässan. Man hade folk i kö. Man bad folk gå en runda och komma tillbaka. Man väntade på att NK och Åhléns skulle komma. Vilka tider! Jag tror att jag haft större delen av de mest aktiva butikerna i Sverige som återförsäljare. Ni vet med inredningen från Marocko, Indien och Bali. Mina doftljus och dofter. Och nu går vi in i 7:e säsongen med våra italienska linnekläder och vårt personliga slow fashionmode. Största kollektionen någonsin och troligen Skandinaviens största sortiment. Och allt bygger på att ha kul. Att kommunicera livet. Att berätta att vi bygger vårt företag på lust och jävlar anamma. På mod och Pippikrafter. Och av kärlek och längtan.

Idag är mässan en fjärdedel av vad den var för några år sedan. Och jag tänker att dom som ändå beslutat sig för att ställa upp här har muskler och uthållighet. Dom har en framtidstro och dom vet att vi måste lära oss att tänka om och följa tiderna med all teknik och förändring. Men samtidigt aldrig aldrig glömma hjärtat och att det måste vara roligt annars är det inte kul alls…

Imorgon är det dags. Då har vi kammat sidbena och filat fötterna och strukit klänningarna och tagit på läppstift och bästa parfymen. Sagt med glimten i ögat… vi är laddade och längtar efter att sätta igång sommarsäsongen 2024.

Du hittar hela kollektionen på www.reunionhome.se under FLOWER QUEEN COLLECTION och självklart på Reuniongården på Österlen. Om en stund även hos våra fantastiska återförsäljare i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Wish us luck! Kärlek m.

Varukorg

Din varukorg är tom

Börja shoppa

Välj alternativ