Gå vidare till innehåll

DOFTEN AV NYKLIPPT GRÄS

Doften av nyklippt gräs lockar mig ur sängen. Jag vaknade alltför tidigt. Tog ett varmt bad. Höll på att somna i badet så jag steg ur badet, upp i sängen...

Doften av nyklippt gräs lockar mig ur sängen. Jag vaknade alltför tidigt. Tog ett varmt bad. Höll på att somna i badet så jag steg ur badet, upp i sängen igen. Ledig lördag i Toscana. Livet är NU. Två timmars sömn senare hör jag gräsklipparen. Roberto tycker nog att nu är det slutsovit för denna morgonen… och han hade såklart rätt. Vad han inte vet är att det är en av mina absoluta favoritdofter; doften av nyklippt gräs. Så många tusentals doftljus jag gjort med den doften. Måste nog hem och koka några ljus…
.
Kaffe, citronvatten och den envisa blåsten över kullarna väcker upp mig långsamt. Jag åker ner till Certaldo idag och skaffar lite trädgårdsverktyg, köper två fina kronärtskockor och kryddor till ett lite örtigt salt smör att doppa de delikata bladen i. Slow cooking, mitt liv här i Toscana. Speciellt denna helgen. Förra helgen sprang jag runt i Marrakech och pratade med mina hantverkare. Denna helgen är vila och en längtan mot en fin påsk på Österlen.
.
Jag håller dessutom på med ett riktigt kul modeprojekt som ni alla kommer få ta del av i maj. Livet måste vara kul annars är det inte roligt alls.
.
Sååå en lazy day. Ska plantera två citronträd i mina vackra tamegroutkrukor. Måste bara fundera på hur stora de skall vara och hur vi vattnar dem mellan mina besök i lilla huset på kullen.
.
Varma kramar från en lycklig böna i Toscana ♥️

Varukorg

Din varukorg är tom

Börja shoppa

Välj alternativ