Gå vidare till innehåll

20-ÅRS JUBILEUMSVECKA

Min omelett står och puttrar. Råstekt sparrispotatis, lite finhackad lök, ägg och några matskedar creme fraiche. En hastig middagsidé som komponerades av två personer, varav en med rätt tomt kylskåp...

Min omelett står och puttrar. Råstekt sparrispotatis, lite finhackad lök, ägg och några matskedar creme fraiche. En hastig middagsidé som komponerades av två personer, varav en med rätt tomt kylskåp (jag), som inte kunde sluta prata med varandra i telefon. Så middagarna var för sig blev lagade samtidigt som livets viktigaste avhandlades i sekunder, minuter, timmar. Mat är lycka för mig. Samtalen om mat. Matplaneringen. Att handla inför helgen.
Lyckan som jag trodde för alltid var begravd för mig, kom bokstavligen tillbaka med maten.
En plåt med macadamianötter står i ugnen. Dem ska rostas i chiliolja och havssalt. Det får bli mina mellanmål för veckan när tiden inte räcker till för annat. Dem och mycket mycket mer inhandlades i helgen när jag blev insläppt och lyckligt vallad i Malmös största alternativa livsmedelsbutik Luco Foods.
Vilken vecka. Jag har hunnit med produktionen på plats i Italien och samtidigt hunnit snurra runt flera varv på lagret och på Reuniongården innan helgen landade mjukt och kärleksfullt för alla mina sinnen.


Italien bjöd på väderkaos och dessutom lite annan kryddstark kaos. Det är nu vikten av att jobba med trogna, duktiga, seriösa producenter visar sig. Vi hittar alltid tillsammans vägar för att komma undan snårigheter som Italien kan bjuda på precis när som helst. Tillsammans är vi starka och påhittiga. Det kommer bland annat en klänning som får bli symbolen för vårt 20-årsjubileum.  Den skeppades på två hjul från fabriken i fredags så vi hinner få hem den till vårt 20-årsjubileum på fredag på Reuniongården. Tillsammans med en massa andra nyheter förstås.
Veckan som inleds startar upp säsongen igen! Vi öppnar upp full tid igen den 15/3. Till dess skall vi hinna hålla en modevisning på Hotel Duxiana i Malmö idag (8/3) och sedan starta vårt 20-årsjubileum med en het AFTER WORK och modevisning på Reuniongården på fredag den 10/3. Har du anmält dig? Det finns några platser kvar! Maila till info@reunionhome.se och ange ditt fulla namn. Då skriver vi in dig på gästlistan i entrén. Vi kommer att servera lite goda drinkar med alkohol och då måste vi ha ordning och reda enligt alkohollagen. Man kan alltså inte bara dyka upp på fredag. Föranmälan är obligatorisk.

Idag vaknade jag och hundarna till snöstorm. Vår stora varma säng bjöd på en gosig morgon. Även om alla vovvarna var kissnödiga ville ingen av dem stiga upp. Vi har inte träffats på en vecka och det finns mycket gos att ta igen. I natt vaknade jag av att Malte låg tryckt på ena sidan om mig och Zoe på andra. De tillsammans såg till att jag stannade kvar där i de sköna täckena. Mitt hjärta blir så mjukt av bara tanken att dessa två hundhjärtan har saknat mig lika mycket som jag saknat dem.
Vi kom ju upp till slut och efter en blick ut genom dem igensnöade fönsterna insåg vi snabbt att det inte skulle ut och köras bil just denna dagen om vi inte var tvungna. Det är ibland lite tur att vädrets makter är så dramatiska eftersom jag har massor av administration och skrivjobb som kräver att jag sätter mig på rumpan typ hela dagen. Men… ni vet… inte så kul. Fast just idag blir det inte mer spring än långrundan utmed bäcken med hundarna.


Så jag har jobbat med vår nya meny i caféet, inhandlat lite kul maskiner för mumsiga luncher och fikor och nu är jag på jakt efter en mjukglassmaskin! Min dröm ska gå i uppfyllelse. En egen mjukglassmaskin!
Jag har fått några försiktiga förfrågningar om vi inte ska ha semlor i helgen också… jo, det kan vi väl ha. Väderångesten måste botas – och mmhmmm… det gör man med MARIA-semlorna såklart! Semlor även lördag och söndag. Sen tutti frutti slut. Det kommer annat kul. Loooovar.
Vi har väldens mest generösa erbjudande ute på webben som får fungera som ett tomtebloss och en rackarns skojjraket inför vårt 20-årsfirande! Har du kollat in? Limiterade styles med minst 50% rabatt. Gäller såklart även våra underbara återförsäljare.


Nyheterna rullar in på Reuniongården hela tiden, det är bråda dagar i produktionen… Jag har även hittat en liten skara blommiga handväskor… jag menar – det är väl klart att våren kommer snabbare när vi går omkring med blommiga handväskor.

Vädret hindrar oss inte från att köpa in mängder av vårblommor och sätta ut våra saftigt orange trädgårdsmöbler, byta ut flaggorna, laga den nedblåsta skylten och kratta grusgångarna. VÅREN är på väg och vi med den! Visst spritter det i benen och kryper i händerna som vill ner i jorden!!
Pussar och kramar från mig och alla vovvarna!
Kärlek m. ❤️

Varukorg

Din varukorg är tom

Börja shoppa

Välj alternativ