Veckans profil:

Namn: Albert Engström

Roll i företaget: Vice Vd

Ålder: 28 år

Familj: Sambo och två hundar

Husdjur: Två odjur vid namn Saga 3år (borador) och Mimmi 5år (storpudel)

Hej Albert!

Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Från 18 års ålder bodde jag utomlands i ca fem år där jag gjorde allt annat än att läsa en bok. Här levde jag livet, surfade så mycket jag kunde och var jag inte i vattnet så åt jag mat. Men en plötslig dag på okänd plats i Nya Zeeland vaknade jag upp i en fuktig och smått illaluktande van och kände ett sådant oerhört sug för att äntligen få komma hem och börja utbilda mig. Med andra ord rensade jag huvudet så pass mycket att jag kände ett akut behov att fylla det igen. En stor rekommendation för vilsna själar.
Dagen efter satt jag på planet hem och tre månader senare kom jag in på universitetet där jag till en början studerade ryska under ett års tid och fortsatte sedan med en kandidat i fred och konfliktsvetenskap. Det känns som om jag tre år senare efter en hektisk universitetsutbildning satt med kavajen om axlarna och var vice vd för ett mellanstort företag. Det var lite som en chock, men där jag även hittade någonting jag gillade och var bra på.
På Reunion har jag fått en utbildning minus studielånen, där jag har lärt mig hur man bygger en hållbar företagsstruktur och driver ett team, vilket är något jag kommer ha användning för i resten av mitt liv. 

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Ofta masar jag mig upp ur sängen vid 07.30 för att färdas de två meter jag har till mitt badkar. Jag är inte så väldigt morgonpigg.
När det varma vattnet förmildat mig och min själ kliver jag upp och startar dagen. Ofta börjar jag morgonen med att analysera försäljningssiffror och data för att se om jag kan hitta nya mönster som skapats och som vi får arbeta med. Jag rensar min mail, kanske skriver en text till och beger mig sedan till kontoret mellan 09.30-10.00 för att inleda dagen med mitt kära team.
Vi börjar ofta med att packa era underbara beställningar, och är det inte en kampanj som ska ut så har vi en live eller att vi ska utveckla en ny funktion eller koncept, hemsida etc.. Ingen dag är den andra lik men varje dag är en rolig utmaning.
Jag leder mitt team och skriver 90% av texterna ni får läsa varje vecka samtidigt som vi arbetar med de tre e-handlar vi idag är ansvariga för.
Det är ett mycket föränderligt jobb men även mycket enkelt då vi har världens främsta personal. 


Vad gillar du mest med ditt jobb?

Jag älskar utmaningen. När vattnet flödar och allting går som det ska kan min energi fort ta slut. Jag brinner för nya projekt och älskar att dyka in i outforskade vatten.
På Reunion har vi samma utmaningar som alla andra som vill modernisera och växa, och att parera detta med ekonomiska störningar i det globala världssamhället har varit en enorm lärdom och utmaning som jag gillar skarpt!
Jag uppskattar även att arbeta med mitt team, ser varje dag fram emot att träffa dem för att komma på nya möjligheter och lösningar!

 

Hur beskriver du företagets kultur och arbetsmiljö?

För snart två år sedan kom jag och Josefin in i Reunion för att strukturera och utveckla vår e-handel.
Vi började i en källarlokal utan fönster och jobbade dag ut och dag in för att få igång det vi visste att vi kunde skapa, dvs en toppmodern e-handel som var optimerad för att ni underbara kunder skulle få den absolut främsta shoppingupplevelsen.
Med detta arbete har vår miljö och kultur formats. Arbetandes för ett stort men samtidigt litet företag gav oss frihet att skapa det vi drömde om, samtidigt som vi jobbade fram en arbetsstruktur som ger oss flexibilitet att vara med i svängarna. Snabbt kom även Lisa, min sambo in i företaget och smått men gott har vi nu växt till det företag vi är idag. Med tiden har vi blivit goda vänner och en liten Reunionfamilj.
Vad som kännetecknar oss är den enorma utveckling alla medarbetare har varit med om under de senaste åren. Stoicismen som har vuxit fram är enorm, där vi gått från att vara små frågetecken till att bli det kompetenta team vi är idag.
Ett team med pannben utan dess like, där varje utmaning och problem tas emot med kämparvilja och glädje. Absolut har vår tillväxtfas kommit med skavsår, men framför allt har den bidragit med en personlig utveckling, där vi nu kan ta vilken utmaning som än visar sig. 
Vi jobbar på “The reunion way”, vilket betyder kärlek, förståelse och ren kämparvilja. En perfekt kombination för att skapa en arbetsplats som tillåter liv och glädje. Sen har vi även ett hunddagis, det bidrar såklart också till en helt underbar miljö. Nu har vi även Shilla på plats och helt plötsligt har vår del av företaget blivit till det som jag och Josefin drömde om för ett och ett halvt år sedan. Jag är så otroligt stolt över mitt team och ser fram emot varje aspekt som framtiden har att komma med. 

 

Vilka är dina intressen utanför jobbet?

Som entreprenör arbetar jag ständigt, om inte på kontoret så i mitt huvud.
Men jag gillar att skapa rum och plats för annat när jag är i skogen, på tur, ligger och läser en bok i badet eller ligger i söndagssoffan och lyssnandes på ekot med min underbara sambo och kollega Lisa.
Jag uppskattar även surfing och skateboardåkning. Tänk dig en mycket mycket aktiv 65 åring. Kan gå från p2 klassisk morgon till tur i Sarek följt av en session i skateparken på två röda sekunder. Sedan kan jag gärna stå i köket i fyra timmar för att laga en god middag, har länge jobbat med matlagning innan jag kom till Reunion, och det är någonting jag ser fram emot att utveckla långt in i livets dagar. 


Vilken är din favoritmat?

Tacos och snus, såklart. Dum fråga. 


Vad är det mest minnesvärda du upplevt i livet?

En gång i tiden hade jag en god vän som drunknande under en surfingtur.
Det öppnade mina ögon för att livet är kort, och att det är aldrig lönt att skjuta upp saker. Det är en filosofi jag aldrig kommer att glömma.
Pengar på banken och avlägsna drömmar är inget för mig.
Livet levs nu, där varje dag är en unik möjlighet att vara den du är, eller komma ett steg längre mot ett mål du satt upp. Vi är bara kött och ben, syfte är upp till oss själva att skapa och varje dag bearbeta. Det var viktigt för mig att få en sådan klarsynthet tidigt i livet, det har fått mig att sätta upp mål för mig själv som jag aldrig tidigare skulle drömt om.
Allting är görbart under en livstid, det handlar bara om passion, ork och kärlek, någonting som inte alltid är helt lätt att balansera och någonting man inte kan ta för givet livet ut.
Livet är nu helt enkelt, det är min ständiga affirmation. 

Se alla intervjuer här