Ignorer et passer au contenu

EN ENTREPRENÖRS VARDAG...

Han drog mitt ben mot sig och sa med glimten i ögat – ”nu ska du få en härlig spabehandling…” och sedan tryckte han fingrarna in under knät så att...

Han drog mitt ben mot sig och sa med glimten i ögat – ”nu ska du få en härlig spabehandling…” och sedan tryckte han fingrarna in under knät så att jag plötsligt for upp i taket samtidigt som jag höll för munnen för att inte vrålande skrämma bort alla från väntrummet… Jag låg på britsen hos min nya trollkarl som hade lovat att laga mig och mitt stackars knä. Eller lovat och lovat. Men vi kan säga att han har kommit längre än de flesta som försökt eller låtsas att ha försökt men i själva verket har de brytt sig lika mycket om mitt knä som ankorna bryr sig om spårvagnarna på andra sidan jordklotet.

Ortopeder, sjukgymnaster, husläkare, massörer… jag har lagt ner en halv förmögenhet i hopp om att få lindring, hjälp, förbarmande. Ett sönderpadlat knä hos en kvinnlig medelålders entreprenör är av absolut noll och inget intresse för sjukvården. Risken att man ska kosta för mycket pengar är alltför överhängande att man har avfärdat mig överallt med att operation för att få ett nytt knä är aktuellt, men du är alltför ung… du får linka runt ett tag till, typ tio år. Jag har fått många erbjudanden om att dessa sado-masochister gärna sätter en eller två cortisonsprutor i knät på mig men varje gång efter första sprutan, som inte hjälpte ett enda dugg, har jag tackat bestämt NEJTACK. Jag vill få ordning på detta från grunden. Så när jag fick tips om Jonas på Hyllie Sportskadeklinik så nappade jag desperat.

Där låg jag nu, fastklistrad i taket av smärta och gungade i taklampan p g a en så kallad ”spabehandling” i mitt onda knä. Men efter några minuter släppte smärtan betydligt och jag slutade svettas, han skrattade och sa ANDAS Maria och så började jag också fnissa och andas. Och så tittade jag förvånat på hans retligt nöjda min som om han visste vad han gjorde. Det visste han såklart haha… Han sa att vad din ortoped än säger så är detta en trasig menisk och du måste göra en snabb MR så vi får ordning på detta. Ingen INGEN ska gå med den smärtan du haft i snart 2,5 år!

Det är ju så att man trampar på, livet går vidare. Jobbet måste göras. Trasigt knä, diskbråck i ryggen eller sjutusen migränanfall. Inleveranser, utleveranser, styling, trädgårdsfix, möten och planering. Jobbet måste göras. Sju dagar i veckan. Och det är väl lite av tjusningen med mitt liv. Jag älskar mitt företag, mitt jobb, mina verksamheter så mycket att jag nog trots allt får tacka de där krämporna för att jag kommer ur sängen på morgnarna. Jag måste komma upp de där extra smärtfulla morgnarna och leta efter en ipren eller två. Och vips så är jag uppe och står i en varm dusch och kaffet smakar ännu ljuvligare än igår och hundarna är alltid glada och jag lever. Jag LEVER. Jag är så tacksam för det.
Jag vet inte var jag fått kraften ifrån. Men den är medfödd och finns som en eld långt inne i bröstet. Jag har en enorm livsglädje. Jag vaknar nyfiken varje morgon. Vad händer idag? Hur kan jag påverka dagen att bli den bästa? Mirakel sker på olika sätt varje dag. Jag är dessutom omgiven av underbara kärleksfulla människor som jag jobbar med och lever med.

Det är extra roligt att leva på Österlen just nu då den spirande säsongen börjar nosa sig fram till porten som står på glänt och lockar med nya spännande äventyr i det vackraste landskap jag vet (förutom Toscana då då…). Det snickras, målas, röjs, planteras, planeras… nya verksamheter spirar i sin linda. Några gamla flyttar eller lägger ner. Förväntningarna är lika stora och ivriga som vårkänslorna varje år vid denna tiden. Och vårkänslor, det har vi. Oboy. Det bubblar i kroppen och kolsyran eller champagnen rusar i ådrorna. Livet…Det svänger katten!
Så när du ger dig ut på utflykt i helgen – spana in några nya hemmasnickrade skyltar, en nybyggd tillbyggnad som ska bli butik, ett vitmålat staket kring en ny parkering… det finns många roliga äventyrliga verksamheter att upptäcka. Ge alla en chans, det är ett slitigt jobb att vara entreprenör och det finaste man vet är att stolt få visa upp sin verksamhet.

   

Denna veckan har vi inte behövt gå på gym! Vi har packat upp MASSOR av fina vårnyheter. Allt ligger nu uppe i webbshoppen www.reunionhome.se och är såklart upphängt på Reuniongården i vår vackra klädbutik som är rena ljusterapin efter en lång vinter i grågrå nyanser. Nu kan du spana in vårens pigga framfart genom det stora runda fönstret vid ”gubbhörnan” som vetter mot Sandhammaren.
Och just det… vårt fantastiska webbteam har producerat en ny hemsida speciellt för Reuniongården. Där kan du kan upptäcka allt bus vi är på gång att fixa för just DIG under våren och säsongsstarten.
Spana in den här: www.reuniongården.se Signar du dig för vårt nyhetsbrev får du samtidigt en inbjudan till vårt första event där vi påbörjar firandet av vårt 20-årsjubel…en het AW med modevisning den 10/3. Antalet platser är begränsat…
Njut av helgen ni underbara. Vi ska se Banksyutställningen i Malmö ikväll, har du sett den?

Med varm kärlek m. ❤️

Chariot

Votre panier est vide

Commencer à faire du shopping

Sélectionnez les options