Taktil massage & healing - Maria Engström.
 
Mottagning på Österlen - endast hembesök.
  

Hemma-hos-behandling: Jag kan komma hem till dig eller ditt företag med min bänk.
Minimum 2 behandlingar, maximum 3. Kostnad för installation och körtid: 300 kr per tillfälle.
  
... Ring eller sms:a och boka på: 0733-80 39 59 eller maila på info@reunionhome.se

Pris: Behandlingen tar ca 1,5 timme och kostar 600 kr. 

Det går bra att betala med kort eller swish.

Taktil massage är en svensk massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring.
Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna utan man arbetar med huden och dess receptorer. Det handlar om en mjuk omslutande beröring som med varsamma styrkningar aktiverar beröringsreceptorerna, anpassat efter varje individ. Händerna är arbetsredskapet. Med lugn rytm följer rörelserna varandra så att det parasympatiska nervsystemet aktiveras - motpolen till adrenalinpåslag och stress. Massagen syftar till maximal frisättning av ”lugn-och-ro” hormonet oxytocin i kroppen.
 
Effekter som vi ser är avslappning, bättre sömn, förbättrad mag-tarmfunktion, stärkt kroppsuppfattning, ökad självkänsla, mindre stress, lindring av smärta, mindre oro och ångest och tänd livsgnista.

Hur går taktil massage till?
Du ligger skönt inbäddad i handdukar, täcke, kuddar och ibland på värmedyna och massagen utövas med aromatiska oljor till lugn och avslappnande musik. Inga samtal förs under behandlingen.

Hur verkar taktil massage?
Taktil massage är en mjuk och skön berörings- och känselsinnesmassage som får musklerna att slappna av och de inre organen i balans med förbättrad funktion. Massagen aktiverar lugn- och rosystemet och balanserar på så vis de båda nervsystem vi har, det sympatiska nervsystemet som står för kamp och flykt och det parasympatiska nervsystemet som står för lugn och ro. Samtidigt frisätts lugn- och rohormonet oxytocin vilket gör att du når en skön avslappning och känner dig rofylld.

Det sympatiska nervsystemet är konstant aktiverat då vi har mycket omkring oss och upplever stress och påfrestningar. Det parasympatiska nervsystemet är mestadels inaktivt vilket beror på att vi sällan omger oss med sådant som ger lugn och ro, stillhet, avslappning och vila. Det tar ca 8 minuter att aktivera det parasympatiska nervsystemet till skillnad från det sympatiska nervsystemet som aktiveras direkt vid påfrestning.

Taktil massage är en utmärkt behandling om man har höga prestationskrav på jobbet, känner oro, stress och har värk i kroppen. Kanske genomgår du en svår behandling eller har svåra biverkningar av din medicinering. Du orkar helt enkelt inte med mer smärta, du vill bara ha lugn och ro och värme.

I vår hektiska tillvaro är det mycket värdefullt att balansera de båda nervsystemen för att undvika skador på kropp och själ. Genom att skapa en balans i vardagen och genom att ge oss själva tid för återhämtning kan vi bättre skydda oss mot överansträngning, stress, tankeblockeringar, värk, oro, sömnproblem m.m.


Varmt välkommen att boka! 

Maria Engström 


Textalk Webshop