me & friends är en doftande sammanfattning av de senaste tio åren i mitt liv och en avstamp mot nästa tio. Livet har bjudit mig på fantastiskt mycket och allt jag gjort har i alla sammanhang hört ihop med en eller flera minnesvärda  dofter. Jag doftsätter min värld och händelserna som sker i den. Precis som för alla, innehåller livet både skratt och tårar. Min glädje och sorg och allt där emellan har jag doftsatt för att dela med mig av fina minnen från alla vackra platser från Österlen till Orienten jag haft förmånen att besöka. 
En sak är säker.
Jag är för alltid jordad i mitt paradis på Österlen.

me & friends collection:
Jag arbetar endast med förnyelsebara naturliga råvaror som sojavax, olivolja, mandelolja, aprikoskärnolja, riskliolja, arganolja, solrosolja, sheasmör, tistelolja, kallpressade eteriska oljor och doftoljor med parfymämnen. Ingen av råvarorna är testade på djur. Grundämnena i våra produkter är dessutom klassade som livsmedel. Vi använder aldrig produkter som skövlar vår värld eller utnyttjar våra medmänniskor. Vi tar aktivt avstånd från palmolja, petroleumprodukter, parabener och alla kemiska tillsatser.
 

- Doftljusen gjorda av ekologiskt sojavax, över 30 olika dofter. Ljusen kan även produceras doftfria. 
- Doftpinnar (reed diffusers). Vegetabiliska oljor och doftoljor/eteriska oljor. Hemdoft som varar länge, 20 dofter
- Ekologisk bad- och massageolja, 3 dofter. Underbaraste hudoljan, solros, tistel- och sheasmörolja och eteriska oljor.  
 Ekologisk saltskrubb, 3 dofter. Solros-, tistel och sheasmörolja, himalayasalt, havssalt och eteriska oljor.

Förpackningar: Vi ägnar stor möda på att använda så mycket retur- och återvunnet material som möjligt. Därför använder vi returglas från olika delar av världen. Dessutom vill jag inte heller omge produkterna med för mycket onödigt emballage. Det kastas ofta direkt och kostar bara dig mer pengar. 

Roligast av allt - Produktionen sker här på Österlen! Med mina egna händer. Varenda ljus, varenda doftprodukt är handgjord och fyllt med all den kälrek och omtanke som den förtjänar. Vi arbetar inte med massproduktion utan producerar allt i små upplagor för varje kund.


Doftljusen finns i många storlekar och varianter:

Live love laugh collection - Dofter med tänkvärda budskap, bruna glasburkar med svart lock
Scandinavian light collection - återvinningsglas från franska Duralex, med namnet Arome. Fina presentboxar, vår exportstolthet.
Marrakech ORIGINAL - brinner 40 timmar. Uråldrigt traditionellt glas från Marrakech med handgjort kaktussilkestofs.
Hipster collection - Fina glaskonservburkar med lock, gjorda av returglas. Finns i 3 storlekar - travel (14-15 h) hipster original (30 h) och Hipster Large (60 h)

Doftpinnar, 150 ml, Doften varar i 3-6 månader beroende på antal pinnar i oljan. Bruna glasflaskor med silverkork.

Mina käraste doftminnen...
Kanel - chai tea.
Min första doft som satte igång alltihop. För 15 år sedan i Thailand. Kanel kommer alltid att få följa mig. Till tidens ände. Gärna ackompanjerad av apelsin, mjuk följsam kardemumma eller varför inte äpple?

Citrongräs och Verbena. Kanske motsatsen till den lugnande kanelen i min värld. Citrongräset och sedermera verbenaörten fick mig på fötter efter flera års utbrändhet. Citrongräset har alltid en speciell plats i mitt hjärta. Hon piggar dessutom alltid upp både mig och min hjärna.

Apelsin. Färgen. Doften. Smaken. Kanske den mest kompletta frukt som finns. Apelsin är lugnande, full av vitaminer och avgiftar våra sinnen. Kombinerat med någon träig doft, kanel eller kanske ingefära. Då har du allt du behöver. Doften på apelsinens blomma gör vem som helst lycklig.

Rosenträ. Ett träslag som man gör vackra instrument av. Doften är söt träaktig och har antidepressiva egenskaper. För mig är den ljuvlig när jag har behov av att jorda mig ordentligt.

Lime och citron. Jag har inget liv utan dessa citrusfrukter. De finns över hela världen. De förgyller varje morgon i ett stort glas vatten som jag slukar innan dagen börjat var jag än befinner mig, på Österlen eller i Orienten. Känner du ”svirret” av det sura men underbart aromatiska från
citronen i gommen?

Lavendel. Dra dina händer genom en lavendelplanta så förstår du. Jag kan inte leva utan den trygga lavendeldoften på mina händer. På mina lakan. I min trädgård.

Ingefära. En promenad in i ett ekologiskt apotek i Essaouira räcker. Ingefäran lockar och doftar och du vill hälla den tillsammans med citronen och honungen i ditt varma vatten. Då får du en dryck som håller dig på benen. Forever and ever. Bara doften stärker.

Sandelträ. Försiktigt använd är denna doft ett smycke och en gåva från det fattiga Indien. Köper man den från rätt leverantör har den försett många familjer med mat på bordet. Och som tack får vi njuta av doften av en svunnen värld där borta i orienten.

Grapefrukt. Jag kan inte tänka mig en lördagsmorgon någonstans i världen utan min grapefrukt. Helst att dela med min underbara man. Då smakar den bäst. Doften tar jag med mig och plockar fram när jag behöver kraft.

Svarta vinbär. Min moster lärde mig att te - det skall smaka svart vinbär. Sen den där dagen, har jag alltid älskat doften av svarta vinbär. Numera vill jag ha det i mina egna ljus som fyller mitt hem med detta välbehag.

Kardemumma. Livet utan kardemumma är trist, färglöst och helt meningslöst... kanske lite överdrivet - men kardemumman är en ledagare i min egen doftdjungel. Ger du mig kardemumma blir jag len som ett lamm.

Grönt te. Det där svart vinbärsteet var ju svart. De senaste 15 åren har jag endast druckit grönt och rött te. För att det väcker kroppen på morgonen och släcker ner mig på kvällen. Doften av grönt te får mig ur sängen var jag än är i världen. Serverat i vackert glas med en sked honung - då leker livet.

Nyklippt gräs. Vårkänslor. Min man. Kärlek. Äkta. Livet.

Skog, ek, mossa.  Dofterna som för mig tillbaka till promenaderna med min moster och morbror i skogarna utanför Hässleholm. Jag kan fortfarande höra min morbror säga - du, har du en påse? Jag har hittat lite svamp. När man tittar efter svämmar det över av kantareller. Han är fenomenal min morbror. På alla sätt. Den här doften tillägnar jag min fina familj uppe i skogen.

Ren bomull. Den trygga doften av nytvättade lakan på strecket i trädgården. Stoppa ner näsan i korgen med all ren tvätt och du sover som ett barn hela natten. 

Nyc -New york city. Denna manliga doft ägnar jag min son och vårt äventyr i New York när han fyllde 14. Vi åkte på överraskningsresa han och jag. Än idag smälter vi båda inför denna manligt rena fräscha doft.   

Citronblomma och basilika. Tänk dig en sallad på citronblommor och basilika en het dag i Orienten. Lägg till en bit melon och några solmogna tomater. Släcker törsten, svalkar kroppen och får dig lugn och harmonisk. 

Äpple. Sist men inte minst - Äpple! Vår nationalfrukt här ute på Österlen. Doften av nyplockade äpplen, lavade i stora trälårar minner om annalkande höst. Jag älskar hösten. Om man blandar äpplen och päron så vet man ju vad som händer...kaos... men om man blandar äpplen och apelsiner... värt ett försök!

Vilken är din favoritdoft? Jag tar gärna fram din favoritdoft. Kanske vill du ge bort ett personligt doftljus till dina vänner eller till dina anställda? Minimumkvantitet är 100 st för att skapa en personlig doft, bara för dig. Maila mig med dina förslag! info@reunionhome.se  

Textalk Webshop